Çıtır yufka mantısı tarifini okuduktan sonra hemen denemek istiyorum. Malzemeler oldukça basit ve yapım aşamaları da net bir şekilde verilmiş. Özellikle iç harcının hazırlanma kısmı dikkatimi çekti. Soğanların pembeleşene kadar kavrulması, kıymanın ise rengi değişene kadar pişirilmesi gerçekten önemli detaylar. Yufkaların üst üste serilerek yağlanması ve iç harcın yerleştirilmesi aşaması da oldukça pratik görünüyor. Fırında pişirilmesi, çıtırlığını artıracak gibi. Yanında yoğurt veya acı sos ile sunulması da harika bir fikir! Besin değerleri kısmı ise sağlıklı beslenmeye dikkat edenler için faydalı. Acaba bu mantının içine sebzeler eklemek, tadını nasıl etkiler? Dondurulmuş yufka kullanmak da işimi kolaylaştırır mı? Deneyip göreceğim!
Çıtır yufka mantısı tarifini okuduktan sonra hemen denemek istiyorum. Malzemeler oldukça basit ve yapım aşamaları da net bir şekilde verilmiş. Özellikle iç harcının hazırlanma kısmı dikkatimi çekti. Soğanların pembeleşene kadar kavrulması, kıymanın ise rengi değişene kadar pişirilmesi gerçekten önemli detaylar. Yufkaların üst üste serilerek yağlanması ve iç harcın yerleştirilmesi aşaması da oldukça pratik görünüyor. Fırında pişirilmesi, çıtırlığını artıracak gibi. Yanında yoğurt veya acı sos ile sunulması da harika bir fikir! Besin değerleri kısmı ise sağlıklı beslenmeye dikkat edenler için faydalı. Acaba bu mantının içine sebzeler eklemek, tadını nasıl etkiler? Dondurulmuş yufka kullanmak da işimi kolaylaştırır mı? Deneyip göreceğim!
Cevap yaz